Lajit

Arkitottelevaisuus

Arkitottelevaisuustreeneissä opetellaan arjen perusasioita, joita ovat mm. katsekontakti, hihnassa kulkeminen, paikallaan pysyminen, luopuminen, istuminen ja luoksetulo. Arkitottelevaisuustreenit sopivat kaiken ikäisille koirille ja ne ovat myös kokeneemmallekkin koiralle hyvä tilaisuus harjoitella koirahäiriössä. HyHa järjestää arkitottelevaisuustreenejä jäsenilleen kaksi kertaa kuukaudessa, 5€ kertamaksulla. Treeneihin voi ostaa myös kuuden (6) kerran kortin. Yksi sama kortti käy niin arkitottelevaisuus- kuin näyttelytreeneihin. Kortti maksaa 25€, joten kortilla saat yhden treenin ilmaiseksi.

Tulevat arkitottelevaisuustreenit löydät tapahtumakalenterista / nimenhuudosta.

Koiranäyttelyt

Suomessa järjestetään vuosittain kymmeniä koiranäyttelyitä ja niissä on parhaimmillaan monta tuhatta osallistujaa. Näyttelyissä sivusta seuraajana voi nopeasti ajatella, ettei koiran tarvitse osata sen kummempaa. Todellisuudessa onnistunut kehäesiintyminen vaatii treeniä, juokseminen ja seisominen on vain pieni osa kokonaisuutta. Näyttelytreenit sopivat kaiken ikäisille koirille.  HyHa järjestää näyttelytreenejä jäsenilleen kerran kuukaudessa, 5€ kertamaksulla. Treeneihin voi ostaa myös kuuden (6) kerran kortin. Yksi sama kortti käy niin arkitottelevaisuus- kuin näyttelytreeneihin. Kortti maksaa 25€, joten kortilla saat yhden treenin ilmaiseksi. 

Tulevat näyttelytreenit löydät tapahtumakalenterista / nimenhuudosta . 

Rally-toko

Rally-toko on melko tuore laji ja se on vasta vuonna 2014 virallistunut Suomessa. Rally-toko, eli rally on hauska yhdistelmä agilitystä, tokosta ja koiratanssista. Lajissa tärkeintä on koirakon yhteistyö, eikä niinkään pilkuntarkka suoritus, rallyssa saa käyttää käsimerkkejä sekä puhua koiralle vaikka koko suorituksen ajan. Rallyssa suoritetaan seuruussa rata joka koostuu erilaisista tehtäväkylteistä ja kyltillä tehdään aina siinä oleva tehtävä. Rallyssa on neljä luokkaa: alokas-, avoin-, voittaja- ja mestariluokka. Rally lajina sopii kaikille koiraroduille ja yksi parhaimmista puolista onkin kilpailujen laaja rotukirjo.

HyHalla pyörii rally-tokon viikkoryhmiä.

Tottelevaisuuskoe, toko

Tottelevaisuuskokeessa, eli tokossa tuomari arvioi koiralle opetettujen liikkeiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä. Tokossa on neljä luokkaa: alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka. Tokoa voi harrastaa ja kilpailla minkä rotuisella koiralla tahansa.

HyHalla pyörii tokon viikkoryhmiä.

Nosework

Noseworkissa, eli nosessa koiralle opetetaan hajun tunnistamista, etsimistä sekä ilmaisemista erilaisissa ympäristöissä. Etsittävät hajut ovat eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli sekä näiden yhdistelmät. Nosessa kilpaillaan kolmessa eri luokassa sekä neljässä eri etsintämuodossa: sisä-, ulko-, laatikko- ja ajoneuvoetsintä. Nosework sopii kaikille koiraroduille.

Hyha järjestää noseworkin harrastajille irtokerta luonteisia etsintöjä.

Agility

Agility, eli aksa on vauhdikas esteratalaji. Aksassa kilpaillaan kolmessa eri luokassa ja ratatyyppejä on kaksi agilityrata ja hyppyrata. Hyppyrata koostuu hypyistä (hyppy-, rengas- ja pituuseste), putkista ja kepeistä, agilityradalla on lisäksi keinu, a-este ja puomi. Luokissa koirat on jaettu säkäkorkeuden mukaan viiteen kokoluokkaan: pikkumini-, mini-, medi-, pikkumaksi- ja maksiluokkaan.

Hoopers

Hoopers on agilityn kaltainen vauhtilaji, jossa "esteet" ovat läpi juostavia tai kierrettäviä. Hoopersissa ohjaaja seisoo ohjausalueella, eikä juokse koiran mukana. Hoopersissa on neljä erilaista estettä: rata koostuu läpimentävistä hoopeista ja putkista sekä kierrettävistä tynnyristä ja veräjästä.